Fysieke acteertechnieken.

Als het lichaam van de acteur niet fysiek betrokken is heeft het geen zeggingskracht.

 

Waar laat je je handen als je een scene speelt? Hoe kan je laten zien wat je denkt? Wat zegt je lichaamshouding over je personage? Hoe kan je de aandacht naar je toe trekken, zodat het publiek naar jou gaat kijken. Hoe speel je uitgeput een scene, terwijl je helemaal niet moe bent?

 

In deze workshop leer je bewust te worden van de verbeeldingskracht van je lichaam voor de opbouw van een rol. Het gaat om spelen vanuit je eigen lichaam. Dat is de basis. Niet de psychologie, maar juist de taal van het lichaam; zoals houding, stem, en lichaamsspanning staan voorop.  Als handvaten voor deze fysieke manier van spelen worden er 7 verschillende basistechnieken onderzocht en ingezet voor individuele- en groepsimprovisaties. Zoals bijvoorbeeld uitputting; hoe maak je dat theatraal in een scene, wat gebeurt er dan met je lichaam, met je ademhaling, je stem en hoe maak je contact?

 

Vind je het leuk om juist minder vanuit het hoofd en meer vanuit een spelstroom spelsituaties te laten ontstaan, dan is deze workshop iets voor jou. Voor de les gebruik je kleding waarin je makkelijk kunt bewegen.

 

Deze lichaamsbewustwordende workshop is ook zeer geschikt als aanvulling op leren pesenteren en presentatie tecnieken.

 

Aanbod mogelijk als; dagworkshop, weekendworkshop, afhankelijk van uw wens.

 

Deze workshop biedt een goede basis voor het spelen met maskers en het spelen met maskers kan ook makkelijk worden ingevoegd of toegevoegd. 

 

 

Het laatste nieuws

jul 10, 2023

Het masker atelier in Cothen is open op afspraak.

 

 

 

 

 

 

 

 

...

Lees artikel ›
Contactgegevens

Esposito Masks

Patrizia Esposito
T: +31 6 28 555 064

 

animo@commediadellarte.info


Get in Touch knop


Erkend Cultuurkaart acceptant

CJIP logo