Het nieuwste nieuws

jun 8, 2017
Lessenreeks Commedia dell'Arte voor beginners! Maskers en dieren, Maskers en de elementen en Fysieke acteertechnieken vanaf september 2017
Lessenreeks Commedia dell'Arte voor beginners!

Commedia dell’Arte is de gebruikelijke naam voor het Italiaanse geïmproviseerde typentoneel uit de 16e eeuw. De acteurs hadden hun specialismen en maskers waren een belangrijk attribuut. Het was een ambacht met een roeping en in hun onblusbare speeldrift groeiden velen van deze vaklieden uit tot rasartiesten, die hun publiek van hoge en lage afkomst konden vermaken en boeien. Hun instelling en speeldrift maakten van de Commedia dell'Arte een uniek genre dat daardoor een vruchtbare bron kon worden voor auteurs als Moliere, Marivaux, Goldoni. Gozzi en Shakespeare.

In deze workshop maak je kennis met de karakters van de Commedia dell'Arte, waardoor worden ze gedreven? Hoe komt het dat deze maskers na al die eeuwen nog steeds lachwekkend en tragisch hedendaags zijn? De maskers bieden je de mogelijkheid om op een fysieke manier een personage op te bouwen. Spelplezier en het ontdekken van je Commediamasker zijn de belangrijkste ingredienten van de workshop. Ik werk intensief met kleine groepen zonder pauze, dus geef je snel op!


Workshop 1 Commedia voor beginners
Dinsdag 5, 19 September, 3, 17, 31 Oktober
Tijd 19.45-21.45
Waar Springweg 32 Utrecht
Kosten 150,-

Workshop 2 Maskers en Dieren
Voor spelers mer fysieke spelervaring.
UItgangspunt voor de fysieke speelstijl van deze lessenreeks is de relatie, mens, masker en dier. Binnenkort meer info, maar ben je al nieuwsgierig geworden?! Check hier de data en geef je op!
Start dinsdag 12 september van 19.45-21.45  overige data zijn;.26 September-10 en 24 Oktober en 7 November.
Kosten 150,-

Workshop 3 Fysieke acteertecnieken

In deze workshop leer je bewust te worden van de verbeeldingskracht van je lichaam voor de opbouw van een rol. Het gaat om spelen vanuit je eigen lichaam. Dat is de basis. Niet de psychologie, maar juist de taal van het lichaam; zoals houding, stem, en lichaamsspanning staan voorop.  Als handvaten voor deze fysieke manier van spelen worden er 7 verschillende basistechnieken onderzocht en ingezet voor individuele- en groepsimprovisaties. Zoals bijvoorbeeld uitputting; hoe maak je dat theatraal in een scene, wat gebeurt er dan met je lichaam, met je ademhaling, je stem en met het maken van contact? Vind je het leuk om juist minder vanuit het hoofd en meer vanuit een spelstroom spelsituaties te laten ontstaan, dan is deze workshop iets voor jou!!

Donderdag 7 en 21 September, 5 en 19 Oktober, 2 November
Tijd 19.45-21.45
Waar Springweg 32 Utrecht
Kosten 125,-

 

Workshop 4 Maskers en de Elementen
Voor spelers met fysieke spelervaring. In deze lessenreeks staat de relatie tussen maskerspel en de elementen, aarde, water, lucht en vuurcentraal. Binnenkort meer info,maar ben je al nieuwsgierig geworden?! Check hier de data en geef je op!
Donderdag 14 en 28 September, 12 en 26 Oktober en 9 November.

Aanmelden voor 15 augustus met korte motivatie via maskerspel@gmail.com
Deelname is definitief na ontvangst betaling t.n.v
Teatro Animo NL36INGB 0005 515762


Categorie: Algemeen
Ingezonden door: patriziaHet laatste nieuws

sep 24, 2021
Het masker atelier in Utrecht kan weer open op afspraak.

Lees artikel ›
Contactgegevens

Esposito Masks

Patrizia Esposito
T: +31 6 28 555 064

 

animo@commediadellarte.info


Get in Touch knop


Erkend Cultuurkaart acceptant

CJIP logo