Het nieuwste nieuws

jan 27, 2014
Theater met delicatessen.

Culitalia presenteert in samenwerking met Teatro Animo op zaterdag 15 februari een Italiaanse carnaval avond. Die avond neemt Patrizia Esposito je mee naar het Venetiaans carnaval met de vele komische karakters. Een avond met interessante weetjes over het beroemde Commedia dell’arte, een vorm van geïmproviseerd Italiaans theater gespeeld met karaktermaskers.


Jean verzorgt de Italiaanse wijnen en delicatessen. In het theater deel maak je kennis met Carlo Goldoni, de schrijver van de komedie 'De knecht van 2 meesters'. Enkele fragmenten uit deze komedie worden door Patrizia voorgedragen en gespeeld. Als je wilt kun je één van de karakters spelen. Kortom een avond die je als liefhebber van Italië en van het carnaval niet mag missen.

Patrizia Esposito (1964) studeerde af aan de Nederlandse theater-school (HKU) in 1993 en in 1996 aan de Scuola Internazionale dell’Attore Comico. De Italiaanse speelstijl de Commedia dell’arte is haar inspiratie en basis voor haar bedrijf Teatro Animo. Zij werkte en werkt o.a voor het Utrechts centrum voor de Kunsten, het Nationaal toneel, Toneelgroep de Appel, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en opleiding podiumkunsten. Ze maakt leren makers. Patrizia Esposito en haar Teatro Animo is in Valkenburg bekend van de openingsavond 'Piazzo Casino' van het culinaire festival Chateau Fauquemont 2013 op 4 oktober.

Programma:
19.00 uur: ontvangst bij Culitalia met een drankje en hapje.
19.30 uur: vertelt Patrizia over het ontstaan van de Commedia dell’arte.
20.00 uur: pauze met hapje en drankje.
20.30 uur: Patrizia speelt met maskers en vrijwilligers verschillende karakters.
21.00 uur: pauze met hapje en drankje.
21.30 uur: vragen stellen, door Patrizia zelf gemaakte maskers uitproberen.
22.00 uur: a casa.

Reserveren:
Reserveren kan via de website. Je kunt veilig met IDEAL betalen. In de winkel is reserveren en betalen ook mogelijk. Na betaling is reservering definitief. Voor deze avond zijn maximaal 22 plaatsen beschikbaar. Er zijn slechts 22 plekken beschikbaar, dus reserveer snel!
Culitalia, Lindenlaan 23, Valkenburg
Prijs per persoon € 35,-.

 

http://www.culitalia.nl/content/18-italiaanse-workshops-valkenburg

 

 Categorie: Algemeen
Ingezonden door: patriziaHet laatste nieuws

sep 24, 2021
Het masker atelier in Utrecht kan weer open op afspraak.

Lees artikel ›
Contactgegevens

Esposito Masks

Patrizia Esposito
T: +31 6 28 555 064

 

animo@commediadellarte.info


Get in Touch knop


Erkend Cultuurkaart acceptant

CJIP logo