Het nieuwste nieuws

dec 5, 2012

Themaworkshop ‘Grenzen stellen’

“Nee” zeggen, weten en aangeven wanneer genoeg ook echt genoeg is, je eigen grenzen respecteren. Op tijd rust nemen, zonder spanning je behoeften duidelijk maken naar anderen. Voor velen van ons is dit makkelijker gezegd dan gedaan.

Heb jij ook moeite met grenzen stellen? Wil je  eens ervaren hoe is het is om dat wel te doen?


In deze unieke workshop krijg je inzicht in je eigen gedrag en breng je op een hele nieuwe, speelse manier die kant in jezelf naar boven die wèl grenzen kan stellen. Een middag lachen, spelen en ook nog iets leren!

 

Spelen met maskers

In de Italiaanse theatervorm Commedia dell’Arte worden de personages uitgebeeld met behulp van maskers. Elk masker staat voor een bepaald archetypisch personage met sterk uitvergrote karaktertrekken. Dit staat garant voor veel komische effecten, terwijl het tegelijkertijd ook een mooi inkijkje biedt in de menselijke geest met al zijn eigenaardigheden.

Met deze maskers op gaan we al improviserend situaties naspelen die je kent uit je eigen leven, zodat je er op een andere manier mee leert omgaan.

 

Het bijzondere is dat als je gaat spelen met zo’n masker op, de bijbehorende karaktertrek als vanzelf in je naar boven lijkt te komen. Daar hoef je bijna niets voor te doen.

Je kunt het vergelijken met carnaval of een gekostumeerd feest. Je hebt vast weleens ervaren dat je, verkleed of met een masker op, je ineens heel anders durft te gedragen. Immers, ‘jij’ bent het niet meer, de gewoonlijke ‘jij’ zoals je gewend bent je aan anderen te laten zien – je kunt nu een heel andere kant van jezelf laten zien. En dat gebeurt dan ook.

 

De ervaring met het masker helpt je om ook in het dagelijks leven je grenzen beter aan te geven. Tegelijkertijd staat de workshop garant voor veel lachen en een leuke, ontspannende middag.

 

 Categorie: Algemeen
Ingezonden door: patriziaHet laatste nieuws

sep 24, 2021
Het masker atelier in Utrecht kan weer open op afspraak.

Lees artikel ›
Contactgegevens

Esposito Masks

Patrizia Esposito
T: +31 6 28 555 064

 

animo@commediadellarte.info


Get in Touch knop


Erkend Cultuurkaart acceptant

CJIP logo