Referenties

Theaterdocent/regisseur

 


 "Patrizia is een gedreven en professionele theaterdocent, die haar leerlingen boven alles veel liefde voor het vak en plezier in het spelen bijbrengt."

 

Marjolein Overdijk

Head of education, de Kunstlinie

 

 


 "Patrizia is een bevlogen docent en regisseur die niet alleen beschikt over een gedegen kennis van het toneelvak en de theatergeschiedenis maar ook over een levendige fantasie die ze erg goed gebruikt in haar lessen. Ze is daardoor in staat om originele en vaak grappige invalshoeken te maken in haar lessen en voorstellingen. Ik geniet enorm van haar kwaliteiten en humor!"

 

Gina de Laat

Vocal coach

 


Regisseur

'Opslag voor Cacao'

 

 


 

"Patrizia is een zeer stimulerende regisseur met veel positieve aandacht voor de acteurs en mij als muzikant. Haar gevoel voor humor en drama is bijzonder en werkt in haar voorstellingen als een trein. Zij heeft een uitgesproken goed gevoel voor muziek en weet dat een prominente plek te geven in een voorstelling."

 

Wolfram Reisiger

Musican and composer, opslag voor cacao

 

 


 

"Patrizia heeft twee goede regie's neergezet. Humor, fysiek theater en een goed gevoel voor timing zijn termen die op haar van toepassing zijn. Haar manier van regisseren sluit aan bij kinderen en jongeren anno 2009.."

 

Deborah Lens

Beleidsmedewerker en artistiek/zakelijk leider jeugdtheater, -school,-impresariaat De Teerstoof, Gemeente Schiedam

 

 


Theater regisseur

'One and a Dream'

 

 


"I'm greatful to have met Patrizia. She's an endless source of creativity and new ideas. For my theater project called " One and a Dream" I had the privilege of receiving great insights and new ideas from her as a director, storyteller, coach and actress. Because of her help, talent and expertise in the field of theater making it shouldn't take long before this project is taken into production. Thanks Patrizia!"

 

Richard Jeltes

Theater conceptualizer, drummer

 


Actrice/Regisseur

'Jeugdtheatergroep La Farfallina'

 

 


 "Patrizia is an engaged passionate director, who is not afraid to adress complex difficult political issues, like the problem off homeless children in the Netherlands. The play "Weesthuis" adresses this problem matter in it's own unique way. Instead off making a heavy morallistic play, Patrizia chose to add layers off comedy and commedia déll' arte to lift the matter up from it's usually context. What better way to reveal the both horrid and beautifull mechanisms off human behaviour, than through humor?

My collaboration with Patrizia (I wrote the play) was a very inspiring one, not an easy one -whoever said making theater is supposed to be easy-but one that I learnt a lot from, as an only starting dramatist. Hopefully Patrizia will make more beautifull plays about issues that should be adressed, but for whatever reasons are not."

Enver Husicic

 Regisseur Jublileumvoorstelling e.a

'Het Huisorkest'

 


 "Vijf acteurs en een orkest… Kaatje is verdronken" herinner ik mij nog heel goed, ik zat als drummer/percussiespeler achterin de "verwilderde tuin vol orkestleden" (ongeveer 20 ). Wat de voorstelling zo bijzonder maakte was de energie, dynamiek en de verfijnde timing van drama en humor. Discipline en plezier waren aanwezig. Scheidingslijnen tussen spel en muziek waren afwezig. Een prachtige balans in vorm, muziek en spel. Persoonlijk vond ik dat een knap staaltje regie van Patrizia Esposito!"

Ton van Dort

Percussionist, Cirque du Soleil

 


Theaterdocent/Regisseur

'Kunstencentrum het Klooster te Harderwijk'

 

 


"Een van de leukste rollen die ik ooit als amateur acteur speelde was onder leiding van Patrizia in 1998 (als ik het me wel herinner) in "De Venitiaanse tweeling" van Goldoni. Zij leerde ons hoe je commedia dell'arte moest spelen met behulp van maskers, vreemde passen, gezichtsuitdrukkingen, enz. Heel bijzonder om te zien hoe een grote groep spelers gegrepen werd door een genre dat ze kort daarvoor nog niet kenden en waar de energie van af spatte. Wat ik me ook herinner was de humor waarmee Patrizia haar regie gestalte gaf. Ik speelde Signor Pancrazio, een gemene en "vieze" oude man die een jong meisje probeerde te versieren en er zelfs niet voor terug deinsde om een concurrent te vergiftigen. Vooral bij de eerste voorstelling had ik het gevoel een "bondje" met de zaal te sluiten (zoals Wim Kan dat ook zo mooi kon) door heel bezwerend te gaan praten en hen te laten delen in mijn geheimen. Een gevoel dat ik daarna zelden meer gehad heb....."


Willem Boone

Customer adviser, Equens

 


 "Patrizia is een creatieve en visionair ingestelde regisseur die oog heeft voor verschillende kunstdisciplines. Zij is in staat regie te voeren over een grote groep van mensen met verschillende karaktereigenschappen. Ik heb met veel plezier met haar samengewerkt. Haar humor en passie maakt veel los."

Wietse Hummel

Senior Beleidsadviseur Kunst en Cultuur, Gemeente Harderwijk

 


Regisseur

'Italiaanse Toneelvereniging La Maschera di Princisbech'

 


 "Patrizia is regisseur van drie toneelstukken geweest, waar ik als toneelspeler meegedaan heb. Het resultaat is in alle gevallen heel goed geweest, zeker als je denkt dat een aantal collegae nog maar weinig ervaring hadden. Patrizia combineert een duidelijke,concrete en krachtige manier van regisseren met een uitgesproken creatieve kant, afkomstig van haar bijzondere acteertalent en misschien van de combinatie van haar en nederlandse èn italiaanse achtergrond."

Luca Avanzi

Hogeschool voor de kunsten Utrecht

 


 

Honors and Awards:Gouden Roos Ned.Jeugd Musical Dagen Almere 2010

 

 

Het laatste nieuws
Contactgegevens

Teatro Animo

Patrizia Esposito
T: +31 6 28 555 064

 

animo@commediadellarte.info


Get in Touch knop


Erkend Cultuurkaart acceptant

CJIP logo